Knuffelvliegen

Heb je een leuke tip of een truc om iets te maken... laat het de andere gebruikers ook weten.

Knuffelvliegen

Berichtdoor martijn » di dec 23, 2014 10:12 am

Dit organiseren de Pampa Modelfighters, misschien een idee voor MTA?:

Knuffelvliegen 2014 (http://www.pmf.be/knuffelvliegen)

Op zondag 28 september 2014 organiseerden we voor de achtste keer het knuffelvliegen. Dit is een dag waarop kinderen hun knuffel een luchtdoop kunnen geven in een modelvliegtuig. Achteraf krijgt de knuffel ook een brevet om te bewijzen dat hij echt gevlogen heeft.

Al van 's ochtend was het prachtig weer, en dat bleef zo de rest van de dag. We verwelkomden 37 piloten met prachtige, en vooral grote, toestellen. Voor het eerst verwelkomden we 2 helikopters en een parapente, die ontzettend populair bleken bij de kinderen. Omdat deze toestellen niet samen konden vliegen met de vliegtuigen, improviseerden we een tweede vliegveld aan de andere kant van ons terrein.

De vluchten verliepen ontzettend vlot, zodat er zich geen wachtrij vormde. Op basis van de inschrijvingen (voor de brevetten) blijkt, hebben we 481 knuffels een luchtdoop gegeven. Maar we merkten ook dat sommige kinderen hun knuffel een luchtdoop lieten maken in meerdere toestellen.

Ook de piloten hadden er zin in, want ze konden onbeperkt vliegen, en een heleboel kinderen blij maken. Ondertussen konden de kinderen ook genieten van springkastelen, gratis grimmage en overheerlijke pannenkoeken.

Kortom, een prachtige dag. Ten slotte willen we nog alle medewerkers en de talrijke piloten bedanken om er een geweldige vliegdag van te maken.

De volledige fotoreeks kun je achter deze link bekijken: https://www.flickr.com/photos/102968803@N04/sets/72157648170800812/
Een kleinere selectie van de foto's staat in ons fotoalbum.Het knuffelvliegen gaat dit jaar door op zondag 28 september 2014 vanaf 10 uur.

Op deze pagina vind je alle info over het evenement.
Geïnteresseerde piloten vinden onderaan een link met info voor deel te nemen. Elke piloot is welkom!


Voor de bezoekers en hun knuffels
Dit jaar organiseren we al voor de achtste keer het 'Knuffelvliegen'.

Dit is een familiedag waarop alle kinderen hun knuffeldier of lievelingspop een luchtdoop kunnen laten maken in een echt modelvliegtuig. Vorig jaar hebben we maar liefst 515 knuffels een luchtdoop kunnen geven. De vliegtuigen kunnen ook loopings maken, maar enkel met toestemming van de kinderen!

Na de landing krijgt de knuffel natuurlijk ook een vliegbrevet als bewijs dat hij gevlogen heeft.

Iedereen is welkom, dus breng gerust je ouders, grootouders, vriendjes,... mee! Er worden strooibriefjes verspreid in de scholen in de buurt maar natuurlijk zijn alle andere kinderen zeker welkom, met hun knuffel uiteraard!

We voorzien randanimatie en een gezellige tent aan ons vliegveld voor een hapje en een drankje. In de loop van de namiddag zullen enkele van onze toestellen ook snoep droppen voor de kinderen. Dit is ook een ideale gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met modelvliegen.

Deze knuffeldag zal doorgaan op zondag 28 september 2014 vanaf 10 uur op het veld van PMF, gelegen op het militair schietveld in Houthalen-Helchteren. De toegang en de vluchten zijn gratis.

We hopen er iets onvergetelijks van te maken, zowel voor de kinderen als de piloten die voor de verandering eens echte passagiers aan boord hebben.

Tot dan!

Routebeschrijving: klik hierFoto's en verslagen van de vorige edities
Je kunt de foto's van de vorige keren bekijken via de volgende links:

Foto's 2013
Het volledige album vind je hier.
Foto's 2012
Het volledige album vind je hier.
Foto's 2011
Alles foto's vind je hier.
Foto's 2010
Foto's 2009
Foto's 2008
Foto's 2007
We schrijven ook een verslag van elke editie, je kunt die hier lezen (pdf):

Verslag 2012
Verslag 2011
Verslag 2010
Verslag 2009
Verslag 2008
Verslag 2007 (eerste editie)
Deze verslagen verschenen ook in VML-tijdingen.Voor de piloten
We nodigen ook graag de piloten die de knuffels een luchtdoop willen komen geven. Als je interesse hebt om mee te vliegen, klik dan hier voor meer informatie over hoe je kan inschrijven.Flyer

Flyer van het knuffelvliegen, klik om te vergroten.
De beste vliegers staan op de grond.
Avatar gebruiker
martijn
 
Berichten: 2515
Geregistreerd: za apr 05, 2008 4:56 pm
Woonplaats: Valthermond

Keer terug naar Tips & trucs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron