Vliegverkeer Schiphol nu live op Internet

Heb je een leuke tip of een truc om iets te maken... laat het de andere gebruikers ook weten.

Vliegverkeer Schiphol nu live op Internet

Berichtdoor secretaris » di jan 16, 2007 6:36 pm

Amsterdam - Het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) en Geluidsnet hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld waarmee vliegtuigbewegingen worden geregistreerd en op Internet gevolgd kunnen worden.
Uniek hierbij is dat het vliegverkeer real-time getoond wordt, waarbij ook te zien is hoeveel geluid de vliegtuigen op dat moment werkelijk op de grond veroorzaken. Dit geluid wordt gemeten door het geluidsmeetpuntennetwerk van Geluidsnet.

De gegevens kunnen zowel met Google Earth als met een gewone webbrowser worden bekeken: Geluidsnet en het Platform Vlieghinder willen met dit initiatief een nieuwe impuls geven aan de transparantie op luchtvaartgebied, met als uiteindelijk doel om zo de hinder door vliegtuiggeluid te verminderen. "Het melden van hinder vindt sinds langere tijd in de beslotenheid van het klachtenbureau plaats.

Door in het openbaar te tonen wat er werkelijk aan de hand is, hopen we het grote publiek duidelijk te kunnen maken dat er echt iets moet verbeteren", stelt Erwin von der Meer, voorzitter van PVRC. "Door vliegbewegingen zelf vast te leggen, kunnen we nu beter vaststellen wat er boven ons hoofd gebeurt en voorstellen voor verbeteringen ook beter beoordelen".

De vliegbewegingen zijn te volgen op,
http://www.geluidsnet.nl

of via Google Earth
http://radar.vlieghinder.nl

Je moet dan wel Google Earth geinstalleerd hebben. De laatste versie kan je vinden op http://earth.google.com/
Avatar gebruiker
secretaris
 
Berichten: 106
Geregistreerd: ma dec 25, 2006 10:13 am

Keer terug naar Tips & trucs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron