Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum  
Bestuurbare vogel                                                                                                          Kor Mooibroek

Een poos terug kreeg ik keer een mailtje van iemand waar een link op stond van een leuk filmpje.
Nu ben ik meestal zo dat ik dan even verder kijk op zo'n site, want vaak staat er nog wel wat meer leuks op.
Plots zag ik de tekst "RC-Bird".....dus snel even gekeken.
Het was dit filmpje : RC-Bird (2,8 Mb)

Ik was op slag verliefd......nu ben ik al een vogel liefhebber, maar dit is wel zo anders dan een modelvliegtuig....dat moest ik hebben.
Dus gaan zoeken op het internet.....eerst naar "bestuurdbare vogel" en op nederlandse site's....maar daar was niets te vinden...dus toen maar gezocht naar "rc-bird" op het www. En ja hoor.....meerdere site's....en meerdere aanbiedingen.
Ik zag een leuke link in engeland en die was het goedkoopst, maar daar kwamen nog verzend kosten overheen....dus verder gekeken en toen kwam ik bij een amerikaanse site die franco verstuurde...wereld wijd. Snel heb ik mijn bestelling daar gedaan en een paar weken later had ik mijn eigen ornihopter in huis.
Dit is een fototje van de vogel.....ziet er best wel leuk uit.

Ornihopter worden deze vogels inderdaad genoemd...je kunt meer informatie vinden op de ornihopter zone.

Toen de doos thuis kwam snel opengemaakt natuurlijk.....je blijft dan net een kind....
En ik kan niet anders zeggen dat het geheel er keurig verzorgd uitzag.....en alles aanwezig...zender, sorvo's ontvanger, accu's en acculader.


Nu had ik natuurlijk niets aan die acuulader, want die amerikanen gebruiken 110 volt, dus als je dat hier in het stopcontact doet is het gelijk stuk. Gelukkig was er een aparte lader bij voor de speciale accu's die afzonderlijk gevoed werd door een adaptor. Nu heb ik goenoeg adaptors liggen, dus even zoeken en ja hoor hoor, ik had nog eentje met dezelfde specificatie's maar dan in 220 volt uitvoering.
Ok, dat was geregeld....nu de zender nog, want die had hoog/laag op de linker knuppel zitten, en gas op de rechter....en dat ben ik niet gewend...dus ombouwen die hap.

Gelukkig was alles goed en gemakkelijk te demonteren, dus de linker knuppel naar rechts gezet, en de draadjes van hoogte roer omgezet naar de juiste potentiemeter, en alles werkte nu naar behoren
En ik moet zeggen....voor zo'n compleet setje ziet alles er best goed uit.
Alles moest worden opgeladen, en nu is het wachten op de eerste vlucht....ik ben zeer benieuwd, het is zoals je kunt zien nog best een groot dingBinnenkort meer, en dan ook een vliegend verslag met foto's

groetjes,

Kor